Hemlösa blir utkörda

I morse kunde man läsa i DN om att Ny Gemenskap hotas att bli av med sina lokaler på Kammakargatan i  Stockholm, här en länk till artikeln: http://bit.ly/fnofTZ

Problemet är att det saknas studentbostäder i Stockholm, det är krisläge och själva huset där Ny Gemenskap håller till ägs av Stockholms Studentbostäder. Stockholms stad söker efter andra lösningar sägs det.

Det är verkligen olyckligt att två resurssvaga grupper ställs mot varandra, men för mig är det ingen tvekan om vilken grupp som är mest utsatt och som har störst behov. Dessutom behöver lokaler för hemlösa ligga centralt om de ska användas och vara till nytta. Många hemlösa tar sig fram enbart till fots och några kilometer längre ut betyder att det blir oåtkomligt.

Därför är det rimligt att de hemlösas oas i asfaltsdjungeln får vara kvar där den är.

Samtidigt är det märkligt att inte behovet av studentbostäder täcks genom andra insatser, Sthlms stad och högskolorna/universiteten i staden tjänar på att fler studenter ges möjlighet att studera där, eller ses studenterna mer som en börda än en tillgång för dem som tar besluten?

Lämna en kommentar

Under ensamhet, godhet, kärlek

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.